donderdag 28 juni 2012

Dag 1: Lyon - Musée des Beaux Arts

Met de metro zijn we naar het Musée des Beaux Arts gegaan. Het museum is gevestigd in een oud benedictijnenklooster aan de Place des Terreaux.

Musée des Beaux Arts Musée des Beaux Arts
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com
Het lijkt erop dat deze dame (Odalisque, J.J. Pradier, 1841) verstoord omkijkt als we achter haar staan te fotograferen.
De beelden staan in de oude kapel van het klooster.Je mocht in het museum zonder flits overal fotograferen.
Hieronder een paar doorkijkjes in het museum.Naast de schilder- en beeldhouwkunst is met name het oude Egypte goed vertegenwoordigd.Pont de la Guillotière

In het museum troffen we ook onderstaand schilderij aan. Het heet Entrée du pont de la Guillotière par un temps de pluie, in 1879 geschilderd door de in Lyon geboren en gestorven schilder Nicolas Sicard. We zijn daarna naar deze brug gelopen om te zien of er nog iets herkenbaar was van de brug uit de negentiende eeuw. We hebben geen enkel aanknopingspunt kunnen vinden.

Pont de la Guillotière

Place des Terreaux

Naast het Musée des Beaux Arts ligt aan dit plein ondermeer het stadhuis van Lyon (Hôtel de Ville). Midden op het plein staat een fontein van Frédéric-Auguste Bartholdi die ook zijn naam draagt. Bartholdi is vooral bekend als ontwerper van het Vrijheidsbeeld in New York.

Place Terreaux met fontein Place Terreaux met fontein

Hôtel de Ville Hôtel de Ville
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Reacties: