zaterdag 7 juli 2012

Dag 10: Camargue (deel 2)

Steltkluut


Steltkluten

Zelfs voor een vogel uit de familie van de steltlopers heeft de steltkluut erg lange poten in verhouding tot zijn lichaam. Door de opvallend lange poten kan de steltkluut in relatief diep water lopen. Het voedsel bestaat uit insecten, kreeftachtigen en kleine vissen. Steltkluten leven in kolonies. In de vlucht steken de lange poten achter het lichaam uit, hetgeen op de foto hierboven goed is te zien.

Steltkluten
Steltkluten
Foto van Gé Nielissen op Panoramio.com


Eenden

De steltkluut wordt in Nederland zelden gezien, dat geldt niet voor de eenden die we hier in de Camargue tussen de flamingo's en de steltkluten zagen.


Eenden

Flamingo's

De lange hals van de flamingo's blijkt erg flexibel te zijn. Vaak zie je ze met hun kop onder water staan. Ze vangen hun voedsel, bestaande uit kleine schelpdieren, door met hun snavel onder water te zwaaien.


Flamingo's

De kleine zilverreiger hieronder ging er snel vandoor toen hij ons zag.


Kleine zilverreiger

De vogel op het paaltje is vermoedelijk een visdief. Deze stern is echter moeilijk te onderscheiden van sommige andere sternen die hier voorkomen.


Visdief?

Aan het einde van de 4,3 km lange wandeling door het eerste deel van het park stond een groep flamingo's in een plas water.

Flamingo'sFlamingo'sFlamingo's
Flamingo's
Foto's van Gé Nielissen op Panoramio.com


Op de foto hieronder een flamingo die kwam overvliegen. Wat opvalt zijn de kleuren. De felroze en zwarte vleugels zijn nauwelijks te zien als ze door het water waden.


Vliegende flamingo


Argusvlinder

Deze vlinder heeft zijn naam te danken aan de vele ogen aan de bovenkant van de vleugels. In Nederland komt deze vlinder ook voor, maar de aantallen schijnen snel achteruit te gaan.

Argusvlinder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: